Dumitru Georgiana

Dumitru Georgiana

0 / 5

0 recenzii | 1 student

Subiecte predate
Limba Franceză
Introducere
Coucou!
Eu sunt Georgiana, un om simplu care iubește câinii, marea, lecturile care schimbă viziuni și oamenii curioși.

Crezul meu profesional:
Sunt o persoană dinamică, deschisă iar pentru mine experiența de predare a unei limbi străine ar trebui să meargă dincolo de rezolvarea unor exerciții punctuale de gramatică sau vocabular. Consider că însușirea unei limbi străine reprezintă în primul rând asimilarea unor competențe lingvistice în mod activ, deci asta implică multe jocuri de rol, spontaneitate, greșeli binecuvântate și perseverență.

Experiența mea:
După un timp petrecut în domeniile Suport clienți și Achiziții (lucrând cu engleza, franceza și spaniola) am început să predau în cadrul Institutului Francez din Cluj, unde am pregătit adolescenți și adulți pentru examenele DELF. Mai târziu m-am mutat în București pentru a preda într-o școală acreditată Cambridge. Aici am lucrat cu adolescenții pentru examenele Cambridge IGCSE French. În prezent lucrez free-lance iar majoritatea cursurilor mele sunt destinate angajaților care lucrează deja sau care urmează să lucreze cu persoane francofone.

Eu și limba franceză:
Mă simt obligată să menționez și eu veșnicul îndemn „o limbă străină deschide porți”, dar voi face asta împărtășind experiența mea cu această limbă.
În anii de școală trebuie să recunosc că nu simțeam o pasiune evidentă pentru franceză, fiind mai degrabă conectată cu engleza și ascultând cu încântare spaniolă.
Am început studiul asiduu al francezei în liceu, pe cont propriu, când am hotărât că vreau sa promovez examenele DELF. La facultate am cunoscut profesori care m-au convins că meseria de profesor poate fi mai mult decât ce văzusem până atunci, eveniment care a deschis în mintea mea niște eventualități.
În prezent, admirația mea pentru franceză se datorează în primul rând vigorii culturale pe care o poartă această limbă: idei, filme, muzică, canale youtube valoroase, documentare și reportaje din toată lumea, pentru toată lumea. Pot spune că limba franceză mi-a deschis nu o ușă, ci mai multe ferestre astfel încât mintea mea să ia cât mai mult aer proaspăt.

Dacă și tu crezi că limba franceză are multe de oferit, sper să ne cunoaștem în curând.

À plus!

Nu ai găsit ce căutai?

Poate nu ai găsit incă ce căutai. Îți sugerăm să te întorci la
pagina de căutare și să-i mai dai o șansă.

Caută alt curs Săgeată
elev